dinsdag 25 oktober 2022 – 20u15 
Inkom: kassa 12 € – voorverkoop 10 € –
abonnement 8 € – jongerencultuurpasbocholt 6 €
Bestel hier tickets
 

Sven Pichal vertelt hoe (on)machtig u bent als consument. 

Hoe machtig bent u als consument? Er zijn klanten- en ombudsdiensten, consumentenprogramma’s, -wetgeving en -organisaties. Waarom laat u zich dan toch soms nog in de luren leggen?   

Sven Pichal was de voorbije jaren de bevoorrechte getuige van dat wat we allemaal doen; consumeren. Hij kreeg inzicht in de belangrijkste wetgeving. Hij debatteerde met alle geledingen binnen bedrijven over hoe zij tegenover klanten staan en hij sprak met klanten over hoe zij zich soms bekocht voelen. Hij zag onder meer hoe varkens van in de stal tot op ons bord komen, trok naar het hart van de kledingindustrie in Bangladesh en was getuige van de ontwikkelingen in het groener worden van onze economie.   

Massa’s ervaringen, die inzicht geven, maar ook nieuwe vragen oproepen. Met als belangrijkste: komt er een dag dat u zich als consument niet meer laat misleiden?   

Sven Pichal (°1979) werkt als journalist voor radio- en televisieprogramma’s. Bij Radio 1 maakt hij samen met Annemie Peeters het populaire consumenten- en discussieprogramma Peeters & Pichal. Daarna stapt hij over naar de nieuwsdienst van de VRT en werkt er mee aan Volt en Het Journaal. In het najaar van 2014 verhuist hij naar Radio 2 voor het consumentenprogramma De Inspecteur. Voor zijn job trekt Sven vaak op avontuur; met zo veel mogelijk ecologische voertuigen naar de klimaattop in Kopenhagen, op de barricaden voor meer klantvriendelijkheid bij de grote bedrijven, op zoek naar de herkomst van onze goedkope kledij in Bangladesh, de staat van het regenwoud in Brazilië, … 

SVEN PICHAL 

‘SVEN CONSUMEERT’