dinsdag 14 december 2021 – 20u15 
Inkom:
kassa 12 € – voorverkoop 10 € –
abonnement 8 € – jongerencultuurpasbocholt 6 €
Bestel hier tickets
 

Noorderlicht en natuur in Lapland
Noorderlicht
Het dansende noorderlicht waarnemen staat bij vele mensen hoog op het verlanglijstje. Tijdens een geanimeerde voordracht legt Ruben met veel passie uit wat het noorderlicht precies is. U leert begrijpen waarom het noorderlicht niet altijd even intens, kleurrijk en beweeglijk te zien is. Maar u krijgt ook waardevolle tips om uw kansen op een onvergetelijke noorderlicht-waarneming te maximaliseren. Waar en wanneer kan je dit dan verwachten?
U krijgt tevens vele foto’s en filmpjes te zien die Ruben de voorbije jaren wist vast te leggen, met hier en daar de nodige anecdote erbij.
Natuur
Ruben bracht ondertussen reeds heel wat weken van z’n leven door in Fins Lapland en Noord-Noorwegen. Voornamelijk tijdens de wintermaanden, maar ook steeds vaker tijdens de overige seizoenen. In die tijd vergaarde hij heel wat kennis over de lokale gebruiken, maar uiteraard ook over de natuur. Hij vertelt u graag alles over de wilde en minder wilde dieren, zoals elanden en rendieren.
Lapland heeft een klimaat met best wel grote extremen en ook daar weet Ruben u graag alles over te vertellen.
Ook de gevolgen van ons opwarmende klimaat zullen hierbij aan bod komen.
Geïllustreerd met heel wat zelfgemaakte foto’s zorgt Ruben voor een boeiende lezing waarna het risico bestaat dat u zo snel mogelijk een reis naar het hoge noorden zou willen boeken…

RUBEN WEYTJENS 

‘NOORDERLICHT EN NATUUR IN LAPLAND’