Johan Terryn

zaterdag 27 november 2021 – 20u15 
Inkom:
kassa 16 € – voorverkoop 14 € –
abonnement 12 € – jongerencultuurpasbocholt 8 €
Bestel hier tickets
 

In april 2020 verloor Johan Terryn zijn vader, midden in de lockdown. Het rouwen en delen van verdriet werd sterk beperkt door de omstandigheden. Hij gebruikte daarom zijn column op de radio om zijn boodschap te delen. 
Veel luisteraars deelden hem via mail hun eigen verhaal over het gebrek aan nabijheid bij het afscheid, dat ze nergens anders kwijt konden. 
Dit werd het begin van de podcast ‘Het Uur Blauw’ die al snel gesteund door De Morgen en Humo uitgroeide tot een verteld tijdsdocument; Twaalf wandelingen met mensen die een dierbare verloren. Wandelingen die vertrokken in het pikkedonker en eindigden met de zonsopgang, tijdens het blauwe uur. 
Twaalf mensen die op verhaal kwamen. 
Het dertiende verhaal vertelt Johan op het podium. Hoe hij zich erkende in de verhalen van anderen en zo de eerste maanden van zijn eigen rouwproces vormgaf. Fragmenten uit de podcast vormen een leidraad doorheen zijn eigen verhaal en beschouwing. Het wordt een unieke vertelling over rouwen in bijzondere tijden, over afscheid zonder nabijheid. 
 ‘Wat een mooie vertelling was dat, essentieel en universeel. En emotioneel, maar nergens sentimenteel. Topwerk. Grote dank.’ Michiel Devlieger 
 ‘Nog nooit heeft een voorstelling mij zo diep geraakt. Met een lach en veel tranen. Ga dit zien!’ Evi Hansen 
 ‘Voor het eerst heb ik, sinds het overlijden van mijn man, tijdens en na je voorstelling een soort innerlijke rust ervaren’ Josephine Depourq 
Johan Terryn 
‘Het Uur Blauw’’